img

Italiaanse kaasfondue, met Parmigiano Reggiona en Gorgonzola

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 500g Parmigiano Reggiona
  • 300g Gorgonzola
  • 350 ml witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïzena opgelost in een beetje water
  • Oregano
  • Focaccia

BEREIDINGSWIJZE

Maak zelf een lekkere Italiaanse kaasfondue met Parmigiano Reggiona en Gorgonzola.

Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is.
Doe de witte wijn in de pan en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken.
Voeg het sap van de citroen toe.
Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken.
Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe.
Hak de oregano en voeg deze toe.
Snij de focaccia en serveer deze bij het fondue.

Eet deze fondue met
Stukjes focaccia, stokbrood of een lekkere ciabatta.
Stukjes groenten zoals, geblancheerde bloemkool en/of broccoli.
Hele gebakken champignons.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd