Diner
4 personen
30 minuten

Italiaanse kaasfondue, met Parmigiano Reggiona en Gorgonzola

Ingredienten

  • 500 gr Parmigiano Reggiona (meer over deze kaas)

    Parmigiano Reggiano

    Parmigiano Reggiano
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 300 gr Gorgonzola (meer over deze kaas)

    Gorgonzola Castelli

    Gorgonzola Castelli
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 350 ml witte wijn
  • 1 el citroensap
  • oregano
  • focaccia
  • 2 el maïzena
Drankadvies:

Bereidingswijze

Maak zelf een lekkere Italiaanse kaasfondue met Parmigiano Reggiona en Gorgonzola.


Stap 1

Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is.
Doe de witte wijn in de pan en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken.
Voeg het sap van de citroen toe.


Stap 2
Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken.

Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe.
Hak de oregano en voeg deze toe.


Stap 3

Snij de focaccia en serveer deze bij het fondue.

Eet deze fondue met
Stukjes focaccia, stokbrood of een lekkere ciabatta.
Stukjes groenten zoals, geblancheerde bloemkool en/of broccoli.
Hele gebakken champignons.