Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Wittebonensoep met wortel en Parmigiano Reggiano kaas

45 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 400g gekookte witte bonen
  • 600ml groentebouillon
  • 2 wortels
  • 200g cichorei wortel
  • 200g Parmigiano Reggiano korst
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
Bereidingswijze

Wittebonensoep met Parmezaanse kaas? Dat is altijd een goed idee! Deze soep met wortel en de korst van de Parmigiano Reggiano kaas is een origineel en heerlijk gerecht. Goed om te weten: voor dit recept heb je een mixer nodig.

Stap 1.

Was de korsten van de Parmigiano Reggiano kaas goed en laat in lauwwarm water weken, zodat ze zacht worden.

Stap 2. 

Snijd de ui in dunne plakjes. Meng in een pan de ui, olie, knoflook en de bonen. Voeg daarna de groentebouillon toe. Haal de zachte kaaskorsten uit het water en voeg deze toe aan het uit-bonen mengsel. Laat het geheel 20-25 minuten doorkoken.

Stap 3.

Snijd de wortel en cichorei wortel in stukjes en/of reepjes. Blancheer in gezout en gekookt water voor 4-5 minuten.

Stap 4.

Haal de Parmigiano Reggiano uit het bonenmengsel en leg apart. Mix daarna de witte bonen tot een crème en voeg naar smaak rozemarijn, peper en zout toe.

Stap 5. 

Snijd de Parmigiano Reggiano in reepjes of blokjes. Serveer de soep met de gekookte groenten en kaas. Garneer met wat olijfolie, peper en rozemarijn. Je bent klaar!

 

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten