img

Gevulde kipfilet, met gremolata

Diner 4 personen 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 kipfilets
  • 185 gr Port salut
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 gr platte peterselie
  • rasp van 1 grote citroen
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie met citroenaroma

BEREIDINGSWIJZE

Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
Snijd de kaas in hele kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en
hak deze samen met de peterselie fijn.
Leg de kipfilet op het werkvlak met de korte kant naar
voren.
Snijd de kipfilet in over de lengte zodat een 'zakje'
ontstaat.
Meng voor de 'gremolata' de kaasblokjes met de knoflook, de
peterselie, citroenrasp, een ½ theelepel zout, versgemalen peper
naar smaak en 1 eetlepel citroenolie.
Duw de gremolata in het 'zakje'.
Doe dit bij alle kipfilets. Wrijf de buitenkant van het vlees in
met zout, peper en citroenolie. Doe de gevulde kipfilets in een
ingevette ovenschaal en bak deze dan in het midden van een
voorverwarmde oven van 200˚C.
Laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Lekker met een risotto en gekookte peultjes.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd