Diner
4 personen
40 minuten

Gevulde kipfilet, met gremolata

Ingredienten

  • 4 kipfilets
  • 185 gr Port salut (meer over deze kaas)

    Port Salut

    Port Salut
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 gr platte peterselie
  • rasp van 1 grote citroen
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 el olijfolie met citroenaroma
Drankadvies:

Bereidingswijze

Lekkere gevulde kip met Port salut!


Stap 1

Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen. Snijd de kaas in hele kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en hak deze samen met de peterselie fijn.


Stap 2

Leg de kipfilet op het werkvlak met de korte kant naar voren. Snijd de kipfilet in over de lengte zodat een 'zakje' ontstaat. Meng voor de 'gremolata' de kaasblokjes met de knoflook, de peterselie, citroenrasp, een halve theelepel zout, versgemalen peper naar smaak en 1 eetlepel citroenolie. Duw de gremolata in het 'zakje'. Doe dit bij alle kipfilets. Wrijf de buitenkant van het vlees in met zout, peper en citroenolie.


Stap 3

Doe de gevulde kipfilets in een ingevette ovenschaal en bak deze dan in het midden van een voorverwarmde oven van 200?C. Laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden. Lekker met een risotto en gekookte peultjes.

Eet smakelijk!