Tussendoor
4 personen
30 minuten

Gevlochten brood, met pesto

Ingredienten

  • vers pizzadeeg rechthoek
  • 30 gr Grana Padano
  • 30 g verse basilicum
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Een simpel en indrukwekkend brood, dat perfect past op feestjes.


Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de Grana Padano. Doe de Grana Padano, basilicum, geroosterde pijnboompitten en de olijfolie in een hoge beker en pureer tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.


Stap 2

Rol het pizzadeeg uit. Besmeer het hele deeg met de pesto. Rol het deeg op in de lengte. Snijd vervolgens de rol deeg over de lengte door midden. Leg de gesneden kant naar boven. Gebruik deze 2 stroken om het brood te vlechten.


Stap 3

Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood 20 minuten in de oven.


Eet smakelijk!