Diner
4 personen
15 minuten

Originele cheddar kaassoep

Ingredienten

  • 150 gr cheddar kaas (meer over deze kaas)

    Cheddar Top Hat

    Cheddar Top Hat
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 uien
  • 60 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 7,5 dl bouillon
  • 2,5 dl melk

Bereidingswijze

Kaassoep maken? Deze variant met geraspte cheddar en ui is gemakkelijk te maken en ontzettend lekker!


Stap 1
Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter en fruit de uienringen hierin.


Stap 2
Voeg de bloem toe en roer dit goed door, op een zacht vuur voor ongeveer een minuut.
Voeg dan al roerende de bouillon en de melk er door.


Stap 3
Breng de soep langzaam aan de kook, draai het vuur lager en laat nog vijf minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel paprikapoeder.


Stap 4
Voeg dan de geraspte cheddar toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is, maar laat de soep niet meer koken. Zodra de soep mooi egaal is kan hij opgediend worden.

Tip van kaas.nl
Iets meer vulling in je soep? Voeg dan nog groente toe, zoals paprika, bleekselderij en bloemkool.