img

Cheddar kaassoep

Diner 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 150 gr. Cheddar kaas
  • 2 uien
  • 60 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 7.5 dl bouillon
  • 2.5 dl melk
  • Peper

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de uien in dunne ringen.
Smelt de boter en fruit de uienringen hierin.
Voeg de bloem toe en roer dit goed door, op een zacht vuur
ongeveer een minuut.
Voeg al roerende de bouillon en de melk er door.
Breng de soep langzaam aan de kook, draai het vuur lager en laat
nog vijf minuutjes zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper
Voeg dan de geraspte cheddar toe en blijf roeren tot de kaas
gesmolten is maar laat de soep niet meer koken.
Als de soep mooi egaal is kan deze opgediend worden

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd