Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gewassen korstkaas

Raclette Classique

Mild
Pittig
pikant
romig
mild

Raclette is een traditioneel Zwitsers gerecht, ontleent aan het Franse woord "racler" wat schrapen betekent.

Productinformatie
Herkomst Zwitserland
Melksoort Koemelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Nee
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Nee
Vetgehalte 45+
Over deze kaas

Raclette is een traditioneel Zwitsers gerecht, ontleent aan het Franse woord "racler" wat schrapen betekent. Tijdens het "overzomeren" van het vee in de bergen beperkte het rantsoen van de herders zich tot zelfgebakken brood, gedroogd vlees en harde kaas. Voor een warme maaltijd werd de kaas boven een vuur geroosterd, de gesmolten kaas afgeschraapt (racler) en met brood gegeten. Vandaag de dag behoort raclette met de kaasfondue terecht tot de populairste Zwitserse nationale gerechten. Emmi Raclette wordt gemaakt van 100% Zwitserse Raclettekaas. De kaas rijpt tussen de twee maanden en drie maanden voor een optimale smaak en heeft een mooie roodbruine korst. Probeer Raclette ook eens voor een tosti, als borrelhapje of als romige smaakmaker en gratin voor een heerlijk ovengerecht! Raclettekaas kan zowel warm (gesmolten) als koud (in plakjes of blokjes) worden gebruikt.

Recepten met deze kaas
Vergelijkbare kazen