Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Minitosti met Raclette Switzerland

20 minuten
Lunch
4 personen
Ingredienten
  • 6 sneetjes toastbrood, korsten verwijderd
  • 4 plakken Raclette Switzerland, in reepjes
  • 2 plakken schouderham, ter grootte van de sneetjes brood
  • 8 plakken grisonvlees, gegrild
  • 1 handje jonge spinazieblaadjes
  • 4 plakken groenten (courgettes, rode paprika, …), gegrild
  • 50 g boter
  • waterkers
  • rucola
  • kwarteleitjes
Bereidingswijze

Een Zwitsers feestje bij de borrel.

Stap 1
Verwarm de grill van de oven of het tosti-ijzer voor. Verwarm de boter op laag vuur in een stoofpan en schep regelmatig het witte schuim van de boter. Bestrijk met een bakkerskwast beide kanten van de sneetjes brood met boter.

Stap 2
– Plaats een snee brood op het werkblad, bestrooi met enkele reepjes raclette kaas, plaats hierop een plak ham en vervolgens een plak Raclette Switzerland en eindig met een snee brood.
– Plaats een snee brood op het werkblad, bestrooi met enkele reepjes raclette kaas, plaats hierop plakjes grisonvlees, jonge spinazieblaadjes, vervolgens reepjes Raclette Switzerland en eindig met een snee brood.
– Plaats een snee brood op het werkblad, bestrooi met enkele reepjes Raclette Switzerland, plaats hierop de gegrilde groenten, vervolgens reepjes Raclette Switzerland en eindig met een snee brood.

Stap 3
Druk de tosti’s licht aan. Plaats ze ongeveer 7 minuten onder de grill of 4 minuten in het tosti-ijzer totdat ze goudbruin zijn.

Stap 4
Snij de tosti’s in 4. Zet ze vast met houten spiesjes. Garneer met rucola, waterkers en gebakken kwarteleitjes.

Serveersuggestie
Boter verdraagt slecht hoge temperaturen want de caseïne in de boter heeft een laag verbrandingspunt. Door de boter op lage temperatuur te smelten, worden de vetten, de caseïne en de melkwei gescheiden. Als je de caseïne en de wei uit de gesmolten boter haalt, kan de boter beter hoge temperaturen verdragen.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten