Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Parmigiano Reggiano, Parmaham en basilicum pizza

45 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 1 pak pizzadeeg basis
  • 3-4 eetlepels tomaten pizzatopping
  • 100 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 3 eetlepels Mascarpone
  • 1,5 handje basilicumblaadjes
  • 40 gr geraspte Parmigiano Reggiano
  • 6 plakken Parmaham
  • 1 handje rucolablaadjes
  • 20 gr Parmigiano Reggiano schaafsel
  • Extra vierge olijfolie
Bereidingswijze

Maak de lekkerste Italiaanse pizza met Parmigiano Reggiano. 

Stap 1 Verwarm de oven voor op 225°C. Bereid de pizzabodem volgens de instructies op de verpakking en vorm een dunne ronde bodem. Leg op een pizzavorm of bakplaat.

Stap 2 Verdeel een dun laagje tomatensaus over de pizzabodem en laat een dun randje rondom vrij van saus. Verdeel de cherry tomaatjes, kleine schepjes Mascarpone en een handje basilicumblaadjes over de pizza. Besprenkel met 30 gram geraspte Parmigiano Reggiano.

Stap 3 Bak de pizza gedurende 12-15 minuten in de oven totdat hij goudkleurig is. Top hem af met rucolablaadjes en de overgebleven basilicum. Besprenkel met de olijfolie, parmaham, geraspte en geschaafde Parmigiano Reggiano.

Eet smakelijk!

 

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten