• 150 g Parmigiano Reggiano
• 3 vellen filodeeg (ontdooid)
• 15 gedroogde abrikozen (opengesneden)
• ca. 100 g roomboter (gesmolten)
• 3 el poedersuiker
• Paar takjes tijm
Extra nodig:
• Kwast
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de kaas in reepjes van 3 x 1 cm en stop deze in de opengesneden abrikozen. Zet apart tot gebruik.
Rasp de rest van de kaas fijn.
Vouw één vel filodeeg uit op het werkblad. Bestrijk met gesmolten boter en vouw het vel over de lengte dubbel. Bestrijk ook deze kant met boter. Herhaal dit met de andere twee vellen.
Snijd de vellen in de breedte (de korte kant) in vijf repen. Je hebt nu 15 dubbele filodeegrepen.
Rol in elke reep een abrikoos gevuld met kaas. Draai beide uiteinden van het deeg voorzichtig tot je een strikje hebt. Herhaal tot alle strikjes gemaakt zijn.
Leg de strikjes op de beklede bakplaat.
Bestrijk opnieuw met gesmolten boter en garneer met wat tijm.
Bestrooi alle strikjes met de geraspte kaas.
Bak de strikjes in circa 15 minuten goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven.
Bestrooi vlak voor het serveren met wat poedersuiker.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.