Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gepocheerde eieren met Noord-Hollandse Gouda kaas

30 minuten
Borrel
4 personen
Ingredienten
  • 8 stukken belegen Noord-Hollandse Gouda kaas van 0.5x 0.5x 5 cm belegen Noord-Hollandse Gouda of tuinkruidenkaas
  • 4 eieren
  • 2 el gehakte bieslook
  • peper en zout
Bereidingswijze

Gepocheerde eieren maken makkelijk?
Als je deze stappen volgt wel! Lekker met Noord-Hollandse Gouda kaas!

Stap 1
Zet een pan met water op het fornuis, verwarm het tot 90°C.

Stap 2
Kluts het ei in een schaaltje. Voeg peper en zout en gehakte bieslook toe.

Stap 3
Leg een stuk magnetronfolie in een schaaltje. Schenk hierin het geklutste ei. Vouw de folie tot een builtje en leg deze in een pan met water van 90°C gedurende 6 minuten (zacht) tot 8 minuten(stevig)

Stap 4
Houd in het begin de bovenkant van het builtje even vast zodat deze iets kan stollen. Neem het ei uit het folie. Steek in de bovenkant van het ei 2 stukjes belegen of tuinkruiden kaas.

Stap 5
Strooi er nog wat gehakte bieslook overheen.

Serveersuggestie
Lekker met avocado en toast.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten