Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Crunchy ham-kaasbuns

30 minuten
Lunch
4 personen
Ingredienten
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt met wat water
  • 150 g Appenzeller®, in blokjes
  • 50 g Appenzeller®, geraspt
  • 200 g ham, in plakjes, fijngesneden
  • blaadjes van 6 takjes tijm
  • 4 el zadenmix
  • 4 el sesamzaad (zwart en geroosterd wit gemengd)
  • sla, om te garneren
  • groene tabasco, voor erbij

Tools

  • Pizzasnijder
  • Bakkwastje
  • Bakplaat
Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor 200 °C.

2. Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier voor je uit. Leg de brede kant
horizontaal voor je en snijd met een pizzasnijder in 8 gelijke banen. Smeer ze met
een bakkwastje in met het ei en beleg de strookjes deeg met de plakjes
Appenzeller®, ham en tijm.

3. Rol de bladerdeegplakken op en smeer het uiteinde en de buitenkant van het
deeg in met het losgeklopte ei. Rol het deeg door de zaden of bestrooi ze ermee.

4. Leg het bakpapier met daarop de buns op een bakplaat. Bestrooi met ze met de
geraspte Appenzeller®. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten
gaar en krokant.

5. Serveer de ham-kaasbuns samen met de groene sla en besprenkel de buns met
de groene tabasco.

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten