Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Boerenkaas stengels met een zacht gekookte eitje

15 minuten
Ontbijt
4 personen
Ingredienten
  • 4 biologische eitjes
  • 2 sneetjes wit brood
  • 50 gr geraspte belegen boerenkaas
  • grof zeezout
Bereidingswijze

Maak een lekker ontbijtje met dit simpele recept.

Stap 1
Verwarm de over alvast voor op 180 graden. Snij de sneetjes brood in repen van circa 2 cm dik. Leg ze vervolgens op het ovenplateau, gebruik hierbij wel eerst bakpapier. Bestrooi de broodjes met kaas en maal er wat peper overheen. Schuif het daarna de oven in en laat de kaas in circa 3 minuten smelten en goudbruin kleuren.

Stap 2
Haal de kaasstengels uit de oven en zet ondertussen een pannetje met heet water op. Zodra het water kookt laat je de eitjes voorzichtig in het water zakken. Kook ze vervolgens 5 minuten. Daarna haal je de eitjes eruit en spoel ze dan direct met koud water af.

Stap 3
Verwijder de kapjes van de eieren en serveer het samen met de kaasstengels. Breng de kaasstengels nog op smaak met grof zeezout!

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten