Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Boerenkaas fondue

20 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 600 gr belegen Boerenkaas grof geraspt
  • 3 deciliter volle boerenmelk
  • 3 theelepels maïzena
  • 3 eetlepels jonge jenever, wodka of kirsch
  • nootmuskaat (snufje)
Bereidingswijze

Ontdek deze heerlijke boerenkaas fondue!

Stap 1
Verwarm voorzichtig de melk op. Roer de kaas in gedeeltes erdoorheen. Blijf roeren en laat de kaas op laag vuur rustig smelten (roer met een houten lepel in de vorm van een acht).

Stap 2
Pak een kom en roer de maïzena los met de gekozen drank. Voeg dit vervolgens toe aan het gesmolten kaasmengsel. Voeg naar smaak nog zout, peper en nootmuskaat toe.

Stap 3
Houd de fondue warm op een rechaud. Serveer de fondue met stukjes brood, krieltjes, plakjes rauwe ham, stukjes droge, partjes peer en augurk.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten