Castelli, Marco Oro

Taleggio DOP

Romig
  • Romig, pikant, met een zuur/bitter accentje
Een vierkante gewassen korstkaas
  • Locatie: Italie
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Rode wijn licht/fruitig
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Dessert
  • Allergenen: melkeiwit en lactose
  • Eetbare korst: Ja
  • Gemaakt van rauwe-melk: Nee
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 48

Taleggio DOP

Taleggio DOP is een zachte gewassen korstkaas die afkomstig is uit het gelijknamige dal in het Bergamo gebied in Lombardije. De kaas is herkenbaar aan de strepen in de oranje-roze korst met daarin blauwgrijze schimmelvlekken. Bij jonge kaas is de korst en het vloeipapier op de kaas eetbaar. Oudere korsten worden licht zanderig. Taleggio is een typische Lombardije-kaas, met een zacht licht stevig zuivel. De kaas wordt ook geproduceerd in Piemonte en in Veneto. Vroeger werd de kaas alleen geproduceerd in de zomer, maar tegenwoordig gedurende het hele jaar. Taleggio behoorde tot de "stracchino" kazen. Dit zijn zachte vierkante kazen uit Lombardije, die werden gerijpt in grotten. Door de natuurlijke luchtcirculatie vormden die grotten een goede leefomgeving voor de schimmels en de gisten. Deze geven deze kaas de uniek geur en smaak. Nu vindt nog slechts 30% van de rijping plaats in deze grotten. De korst van de kaas is rossig en elastisch. De smaak is heerlijk zacht, licht zoet en een combinatie van witte truffels en amandelen. Hoe ouder de kaas is hoe sterker de smaak. Lees meer over Taleggio in de Tip van Timme!

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd