Sbrinz

(Half) harde kaas
  • Pikant
Mild
Pittig
Herkomst
:
Zwitserland
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Biologische kaas
:
Ja
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
Melk, Lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe melk
:
Ja
Vegetarische kaas
:
Nee
Vetgehalte
:
47
Keurmerk
:
0

Sbrinz

Het is de oudste extra harde Zwitserse kaas. Een overheerlijke kaas boordevol smaak en karakter. Sbrinz, een rotsachtige naam die hij kreeg van de Noord-Italianen, naar de naam van de stad waar hij werd verkocht. Die stad was en is Brienz, in het kanton Bern. De kaas wordt al 500 jaar in deze streek gemaakt en op dit moment zetten 30 uitverkoren kaasmakerijen de Sbrinz AOP traditie verder. Het zijn bijna allemaal familiebedrijven, waarvan sommige ’s zomers zelfs verhuizen naar chalets in de bergen. De Sbrinz is een kaas van rauwe melk die na een pekelbad een ‘vermageringskuur’ ondergaat in een ruimte waar de temperatuur op 18°C blijft. Hierdoor verliest hij nogal wat vet en vochtigheid. De rijping is lang, zeer lang: minimum 16 maanden en soms zelfs 30 maanden. Zo wordt het een echt harde kaas. Zijn korst wordt regelmatig in- en afgewreven. Hierdoor krijgt hij zijn brokkelige structuur en ook zijn zeer goed verteerbare eigenschappen. De Sbrinz is een kaas die zijn gelijke niet kent en zijn AOP zorgt voor een authentieke kwaliteit en een stevige brok culinair geluk. De beschermde oorsprongsbenaming (AOP, Appellation d’Origine Protégée) waarborgt dat de kwaliteitsproducten in het gebied van oorsprong geproduceerd, verwerkt en veredeld zijn. Kijk voor meer informatie op: http://www.kaasuitzwitserland.nl/kaas-assortiment/sbrinz-aop.html

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!