Morbier

  • Aromatisch
  • Romig
Mild
Pittig
Productinformatie

Traditionele kaas uit de Franche-Comté. Kenmerkend is de laag (smaakneutrale) as in het zuivel en de aangename, licht pikante smaak. Heerlijk op de kaasplank, maar ook zeer geschikt als smeltkaas.

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Dessert
Allergenen
:
melkeiwit en lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe-melk
:
Ja
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
45+

Morbier

Bijzondere 45+ dessertkaas uit de Jura met een romig pikante smaak. Door het gebruik van verschillende melkingen; ochtend en avond, gescheiden door een laagje as, krijgt de kaas een intens rijke smaak. Het laagje as diende vroeger als bescherming tegen insecten tussen de melkingen door.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd