Morbier

Gewassen korstkaas
  • Aromatisch
  • Romig
Mild
Pittig
Productinformatie

Traditionele kaas uit de Franche-Comté. Kenmerkend is de laag (smaakneutrale) as in het zuivel en de aangename, licht pikante smaak. Heerlijk op de kaasplank, maar ook zeer geschikt als smeltkaas.

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Dessert
Allergenen
:
Melk, Lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe melk
:
Ja
Vegetarische kaas
:
Nee
Vetgehalte
:
45+
Keurmerk
:
BOB

Morbier

Bijzondere 45+ dessertkaas uit de Jura met een romig pikante smaak. Door het gebruik van verschillende melkingen; ochtend en avond, gescheiden door een laagje as, krijgt de kaas een intens rijke smaak. Het laagje as diende vroeger als bescherming tegen insecten tussen de melkingen door.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!