Diner
4 personen
30 minuten

Tournedos au Bleu d’Auvergne

Ingredienten

  • 200 gr Bleu d'Auvergne kaas (meer over deze kaas)

    Bleu d'Auvergne

    Bleu d'Auvergne
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 4 tournedos van 150 gr
  • 4 dl kalfsfond
  • 4 sjalotjes
  • 30 gr roomboter
  • peper en zout
  • 4 takjes tijm
  • 1 dl rode port

Bereidingswijze

Een lekker recept voor een goedgebakken biefstuk met wat extra pit? Probeer eens blauwe kaas bij dit Tournedos gerecht, een unieke aanvulling!


Stap 1

Bestrooi de tournedos met peper en zout. Braad de tournedos kort om en om in hete boter. Haal de tournedos uit de pan en leg in een ovenschaal, maar laat de jus in de pan.


Stap 2

Snijd een verse Bleu d’Auvergne in plakken en leg ze op het vlees.


Stap 3
Snipper de sjalotjes, fruit ze even in de jus. Voeg de tijm toe en blus het geheel af met een scheut port.


Stap 4
Voeg het kalfsfond toe en kook het geheel in tot sausdikte.


Stap 5
Zet intussen de tournedos in een voorverwarmde oven van 220°C. Laat in ongeveer 10 minuten de kaas smelten.


Stap 6
Serveer de tournedos op een bord en schenk de saus er omheen.

Tip van kaas.nl
Serveer de tournedos met hasselback aardappeltjes en gegrillde groene asperges of pastinaak.


Eet smakelijk!