img

Tournedos au Bleu d’Auvergne

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 plakken Bleu d'Auvergne van 50 gr.
  • 4 tournedos van 150 gr.
  • 4 dl. kalfsfond
  • 4 sjalotjes
  • 1 theel. tijm
  • 4 geroosterde witte boterhammen
  • 1 dl. rode port
  • 30 gr. roomboter
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Er gaat niets boven een goedgebakken biefstuk. Vanavond wellicht
een goede gelegenheid om dit lekkere stukje vlees te serveren met
gesmolten Bleu d Ávergne. Deze relatief jonge schimmelkaas is een
zeer welkome aanvulling bij mals rundvlees.

Aan de slag:
Snijd de boterhammen ter grootte van de tournedos.

Rooster het brood.

Bestrooi de tournedos met peper en zout.

Braad de tournedos kort om en om in hete boter.

Haal de tournedos uit de pan, maar laat de jus in de pan.

Leg de tournedos op de geroosterde sneden brood in een
ovenschaal.

Leg de plakken Bleu d'Auvergne op het vlees.

Snipper de sjalotjes, fruit ze even in de jus, voeg de tijm toe
en blus het geheel af met een scheut port.

Voeg het kalfsfond toe en kook het geheel in tot
sausdikte.

Zet intussen de tournedos in een voorverwarmde oven van 220°C,
ongeveer 10 minuten tot de kaas gaat smelten.

Serveer de overheerlijke tournedos op een bordje met de saus er
omheen.


Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd