img

Pommes Gratin, met Pittoresque tuinkruiden

Diner 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 gram Pittoresque Kaas met tuinkruiden
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kg aardappelschijfjes voorgekookt
  • 100 ml room
  • 3 takjes tijm
  • Extra nodig: ovenschaal 25 cm

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snij de kaas in kleine blokjes.
Snij de sjalotten in halve ringen. Smeer de ovenschaal in met de
olie

Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schaal.
Verdeel de sjalot erover. Giet de room erover heen. Verdeel de kaas
erover en leg de takjes tijm erop.

Schuif de ovenschaal in het midden van de hete oven en bak in
ca. 20 min. gaar en goudbruin.

Recept tip:
Wil je de gratin in mooie porties snijden en op het bordserveren?
Laat de gratin dan helemaal afkoelen en koud worden in dekoelkast.
Keer de schaal om op een snijplank en leg er nog eensnijplank op om
hem nogmaals om te keren. Snij de gratin in gelijkevierkanten of
driehoeken. Verwarm afgedekt onder aluminium folienogmaals in een
hete oven op 175˚C.

Lekker bij een gegrilde slavink en knapperig gekooktebroccoli.

Wijnadvies:
Een goed glas Chardonnay vult dit gerecht aan.De kaas, room en de
tijm vullen de wijn aan in je mond.

Tags: Herfstachtig koken, Kaas recepten, Pittoresque Tuinkruidenkaas, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd