Diner
4 personen
45 minuten

Papillot van gesmolten feta op z’n Grieks, met een frisse salade

Ingredienten

  • 400 g Feta (meer over deze kaas)

    Feta

    Feta
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ krop ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • 100 g gemengde olijven
  • olijfolie
  • citroensap
  • rozemarijn
  • tijm
  • stokbrood of ciabatta
  • paprikapoeder
Drankadvies:

Bereidingswijze

Een heerlijk ovengerecht met een echte Griekse klassieker!


Stap 1
Snij 2 tomaten, de paprika’s en de olijven in schijfjes en 1 tomaat en de ½ komkommer in kleine blokjes.


Stap 2
Leg 4 keer een vel bakpapier op een vel aluminiumfolie. Leg op elk vel bakpapier, schijfjes tomaat met daarop 100g verkruimelde Feta.


Stap 3
Bestrooi de tomaat en Feta met ringen paprika, schijfjes olijven, fijngesnipperde knoflook en besprenkel met olijfolie en wat citroensap. Kruid met rozemarijn, tijm en paprikapoeder.


Stap 4
Vorm van het geheel een papillot (pakketje). Plaats de papillot 20 minuten op barbecue tot de Feta is gesmolten


Stap 5
Snij de ijsbergsla fijn en meng met de tomaten en komkommerblokjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

Serveer de papillot met de salade en brood.