img

Papillot van gesmolten feta op z’n Grieks, met een frisse salade

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 g Feta
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ krop ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • 100 g gemengde olijven
  • olijfolie
  • citroensap
  • rozemarijn
  • tijm
  • stokbrood of ciabatta
  • paprikapoeder

BEREIDINGSWIJZE

Een heerlijk ovengerecht met een echte Griekse klassieker!

Stap 1
Snij 2 tomaten, de paprika’s en de olijven in schijfjes en 1 tomaat en de ½ komkommer in kleine blokjes.

Stap 2
Leg 4 keer een vel bakpapier op een vel aluminiumfolie. Leg op elk vel bakpapier, schijfjes tomaat met daarop 100g verkruimelde Feta.

Stap 3
Bestrooi de tomaat en Feta met ringen paprika, schijfjes olijven, fijngesnipperde knoflook en besprenkel met olijfolie en wat citroensap. Kruid met rozemarijn, tijm en paprikapoeder.

Stap 4
Vorm van het geheel een papillot (pakketje). Plaats de papillot 20 minuten op barbecue tot de Feta is gesmolten

Stap 5
Snij de ijsbergsla fijn en meng met de tomaten en komkommerblokjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

Serveer de papillot met de salade en brood.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd