img

Noord Hollandse Kaasfondue in een broodje

Lunch 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 gram Belegen Noord Hollandse kaas
  • 1 el maïzena
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 harde bollen bv Italiaanse bollen
  • 200 gr gerookte wilde zalm
  • 1 tak verse marjoraan
  • Extra nodig: lange houten prikkers

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de kaasfondue. Rasp de Noord Hollandse kaas. Verwarm de witte wijn in een pan en smelt er beetje voor beetje de kaas in. Roer met een garde tot de kaas helemaal gesmolten is. Maak een papje van de maïzena met 2 el koud water. Roer dit door de fondue. Laat heel even koken, blijf roeren en zet het vuur uit.
Snij het kapje van het brood af. Bewaar dit. Hol de broodjes uit. Rijg de zalm aan de prikkers. Rits de blaadjes marjoraan af en hak grof.
Vul de broodjes met de nog hete kaasfondue en bestrooi met de marjoraan. Serveer direct met de gerookte zalm erbij.

Lekker met: een rauwe asperge salade van 1 bos geschilde groene asperges die je met een kaasschaaf in dunne lange slierten hebt geschaafd. Meng dit met een bosje fijn gehakte bieslook en besprenkel met 2 el citroensap, 3 el olijfolie wat peper en zout. Hussel voorzichtig. Maak de salade van te voren en zet hem koud, dan is hij het lekkerst.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd