Borrel
4 personen
15 minuten

Noord Hollandse Kaasfondue in een broodje

Ingredienten

  • 400 gr Belegen Noord Hollandse kaas (meer over deze kaas)

    Noord-Hollandse Gouda Belegen

    Noord-Hollandse Gouda Belegen
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 el maïzena
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 harde bollen bv Italiaanse bollen
  • 200 gr gerookte wilde zalm
  • 1 tak verse marjoraan
  • Extra nodig: lange houten prikkers
Drankadvies:

Bereidingswijze

Vul jij je broodje ook met Noord Hollandse Kaasfondue!?


Stap 1
Rasp de Noord Hollandse kaas. Verwarm vervolgens de witte wijn in een pan en voeg daarbij langzaam aan de rasp toe. Blijf het geheel roeren met een garde tot de kaas volledig gesmolten is.


Stap 2
Voeg bij de maïzena 2 el kout water toe. Roer dit vervolgens door de fondue en laat het geheel al roerend even koken.


Stap 3
Snij het bovenste gedeelte van het broodje af en bewaar dit, hol daarna het broodje uit. Rijg de zalm aan de prikkers en hak de blaadjes marjoraan in grove stukjes.


Stap 4
Giet de hete kaasfondue in de broodjes en bestrooi deze met marjoraan. Serveer het gerecht direct met de gerookte zalm aan de prikkers.

Tip van kaas.nl
Serveer de broodjes met een rauwe asperge salade van 1 bos geschilde groene asperges, 2 el citroensap, 3 el olijfolie en wat peper en zout.