Diner
4 personen
30 minuten

Hollandse Kaasfondue

Ingredienten

  • 400 g Noord-Hollandse jong belegen kaas (meer over deze kaas)

    Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen

    Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Geen
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 400g Noord- Hollandse extra belegen kaas (meer over deze kaas)

    Noord-Hollandse Gouda Extra Belegen

    Noord-Hollandse Gouda Extra Belegen
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 350 ml witte wijn
  • 1 el citroensap
  • gemalen zwarte peper
  • 2 el mosterd
  • peterselie
  • 500 g krieltjes
Drankadvies:

Bereidingswijze

Maak zelf een Hollandse kaasfondue met heerlijke Noord-Hollandse kazen

Stap 1
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp daarna de kazen wanneer dit nog niet gedaan is.


Stap 2
Doe de witte wijn in de pan en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken. Voeg daarna het sap van de citroen toe.

Stap 3
Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe.

Stap 4
Voeg naar smaak wat mosterd toe. Kruid de fondue met zwarte peper. Hak de peterselie en voeg deze net voor het serveren toe.

Stap 5
Bak de krieltjes en serveer deze met de kaasfondue.