img

Hollandse Kaasfondue

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 g Noord-Hollandse jong belegen kaas
  • 400g Noord- Hollandse extra belegen kaas
  • 350 ml witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïzena opgelost in een beetje water
  • Gemalen zwarte peper
  • 2 el mosterd
  • Peterselie
  • 500 g krieltjes

BEREIDINGSWIJZE

Maak zelf een Hollandse kaasfondue met heerlijke Noord-Hollandse kazen.

Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp daarna de kazen wanneer dit nog niet gedaan is.
Doe de witte wijn in de pan en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken.
Voeg het sap van de citroen toe.
Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken.
Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe.
Voeg naar smaak wat mosterd toe.
Kruid de fondue met zwarte peper.
Hak de peterselie en voeg deze net voor het serveren toe.
Bak de krieltjes en serveer deze met de kaasfondue.

Eet deze fondue met
Gebakken krieltjes.
Stukjes stokbrood of ciabatta.
Stukjes groenten zoals bloemkool en/of broccoli.
Hele gebakken champignons.
Gesneden paprika of bleekselderij.
Gaar vlees zoals, kipfilet, salami of ham.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd