Diner
6 personen
45 minuten

Gebraden kalkoen, met ricotta van Galbani, kastanjes en granaatappel

Ingredienten

  • 700 gr kalkoenvlees
  • 200 gr Galbani ricotta (meer over deze kaas)

    Ricotta Galbani

    Ricotta Galbani
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Geen
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 10 voorgekookte kastanjes
  • 100 gr Pancetta of ontbijtspek (in plakjes gesneden)
  • 2 takjes verse tijm
  • een halve granaatappel
  • 2 takjes verse salie
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn

Bereidingswijze

De lekkerste kalkoenfilet maken? Kies dan voor een gevulde variant, met ricotta, kastanjes en granaatappel! Wat ons betreft een top-combinatie!


Stap 1
Vraag aan de slager om een plak kalkoenvlees af te snijden dat groot genoeg is om gevuld en opgerold te worden.


Stap 2
Kruid de binnenzijde van het vlees met peper en zout.


Stap 3
Meng de ricotta in een kom met de grof gehakte kastanjes. Voeg daar zout, peper en tijm- en oreganoblaadjes aan toe. Verdeel de vulling rijkelijk over het vlees en rol het dan voorzichtig op.


Stap 4
Wikkel de schijfjes pancetta rondom het opgerolde kalkoenvlees en bind het vast met slagerstouw.


Stap 5
Doe enkele eetlepels extra vergine olijfolie in een anti-aanbakpan met het teentje knoflook, de salie en de rozemarijn. Leg het vlees erbovenop. Dek de pan af en bak op een hoog vuur tot het vlees aan alle kanten perfect gekaramelliseerd is.


Stap 6
Giet er dan de witte wijn overheen. Laat de wijn verdampen en kook het geheel ongeveer 40 minuten (de exacte kooktijd hangt af van de hoeveelheid vlees).


Stap 7
Voeg tijdens de laatste 10 minuten de granaatappelpitjes toe aan de vleessaus.


Stap 8
Snijd de kalkoen voorzichtig in plakken met een scherp mes en serveer in een krans. Bestrooi met de laatste granaatappelpitjes, tijm- en oreganotakjes.

Tip van kaas.nl
Lekker met gebakken krieltjes.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is afkomstig van Galbani.