img

Gebraden kalkoen, met ricotta van Galbani, kastanjes en granaatappel

Diner 6 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 plak(ken) kalkoenvlees (ongeveer 700g)
  • 200 g Ricotta van Galbani
  • 10 voorgekookte kastanjes
  • 100 g Pancetta of ontbijtspek (in plakjes gesneden)
  • 1 takje(s) verse tijm en verse oregano
  • 1/2 granaatappel
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 te(e)n(en) Knoflook
  • 1 takje(s) verse salie en verse rozemarijn
  • Zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

Gebraden kalkoen met ricotta van Galbani, kastanjes en granaatappel. Met dit gerecht zet je de herfst op tafel.

- Vraag aan de slager om een plak kalkoenvlees af te snijden dat groot genoeg is om gevuld en opgerold te worden.
- Kruid de binnenzijde van het vlees met peper en zout.
- Meng de ricotta van Galbani in een kom met de grof gehakte kastanjes. Voeg daar zout, peper en tijm- en oreganoblaadjes aan toe.
- Verdeel de vulling rijkelijk over het vlees en rol het dan voorzichtig op.
- Wikkel de schijfjes pancetta rondom het opgerolde kalkoenvlees en bind het vast met slagerstouw.
- Doe enkele eetlepels extra vergine olijfolie in een anti-aanbakpan met het teentje knoflook, de salie en de rozemarijn. Schik het vlees erbovenop.
- Dek de pan af en bak op een hoog vuur tot het vlees aan alle kanten perfect gekaramelliseerd is. Giet er dan de witte wijn overheen. Laat de wijn verdampen en kook het geheel ongeveer 40 minuten (de exacte kooktijd hangt af van de hoeveelheid vlees).
- Voeg tijdens de laatste 10 minuten de granaatappelpitjes toe aan de vleessaus. Serveer met gebakken nieuwe aardappelen.

Kijk voor meer recepten en informatie op http://www.ilgustoitaliano.nl

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd