img

Courgette-raclette-cake

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • Voor een ronde bakvorm met 24 cm Ø
  • bakpapier voor de vorm
  • 1 rond uitgerold kant-en-klaar deeg, 270 g
  • Couverture:
  • 2 dl (200ml) melk
  • 3 EL meel
  • ½ TL zout
  • Peper uit de molen
  • 2 TL gedroogde Provençaalse kruiden
  • 250 g Zwitserse raclettekaas
  • 1 bosuitje
  • 3 rechte courgettes, 200 g

BEREIDINGSWIJZE

1. Ronde bakvorm met bakpapier en cakedeeg bekleden, meerde malen met een vork inprikken, koud wegzetten.
2. Melk en meel, eieren, zout, peper en kruiden mengen. Raclettekaas op de aardappelrasp raspen en toevoegen. Lenteuitjes met groen in fijne ringen snijden en toevoegen. Het geheel goed gemengd over het cakedeeg verdelen.
3. Courgettes met een dunschiller of groenteschaaf over de lengte in fijne repen snijden. Cake ermee bedekken, bijv. in weefpatroon. Op de onderste richel in de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 30-35 minuten bakken en warm serveren.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd