Ontbijt
4 personen
15 minuten

Boerenkaas stengels, met een zacht gekookte eitje

Ingredienten

  • 4 biologische eitjes
  • 2 sneetjes wit brood
  • 50 gr geraspte belegen boerenkaas (meer over deze kaas)

    Boerenkaas Belegen

    Boerenkaas Belegen
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • grof zeezout
Drankadvies:

Bereidingswijze

Maak een lekker ontbijtje met dit simpele recept.


Stap 1
Verwarm de over alvast voor op 180 graden. Snij de sneetjes brood in repen van circa 2 cm dik. Leg ze vervolgens op het ovenplateau, gebruik hierbij wel eerst bakpapier. Bestrooi de broodjes met kaas en maal er wat peper overheen. Schuif het daarna de oven in en laat de kaas in circa 3 minuten smelten en goudbruin kleuren.


Stap 2
Haal de kaasstengels uit de oven en zet ondertussen een pannetje met heet water op. Zodra het water kookt laat je de eitjes voorzichtig in het water zakken. Kook ze vervolgens 5 minuten. Daarna haal je de eitjes eruit en spoel ze dan direct met koud water af. 


Stap 3
Verwijder de kapjes van de eieren en serveer het samen met de kaasstengels. Breng de kaasstengels nog op smaak met grof zeezout!

Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl