img

Boerenkaas stengels, met een zacht gekookte eitje

Ontbijt 4 personen 15 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 4 biologische eitjes
  • 2 sneetjes wit brood
  • 50 gr geraspte belegen boerenkaas
  • grof zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Maak een lekker ontbijtje met dit simpele recept.

Stap 1
Verwarm de over alvast voor op 180 graden. Snij de sneetjes brood in repen van circa 2 cm dik. Leg ze vervolgens op het ovenplateau, gebruik hierbij wel eerst bakpapier. Bestrooi de broodjes met kaas en maal er wat peper overheen. Schuif het daarna de oven in en laat de kaas in circa 3 minuten smelten en goudbruin kleuren.

Stap 2
Haal de kaasstengels uit de oven en zet ondertussen een pannetje met heet water op. Zodra het water kookt laat je de eitjes voorzichtig in het water zakken. Kook ze vervolgens 5 minuten. Daarna haal je de eitjes eruit en spoel ze dan direct met koud water af. 

Stap 3
Verwijder de kapjes van de eieren en serveer het samen met de kaasstengels. Breng de kaasstengels nog op smaak met grof zeezout!

Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd