Diner
4 personen
50 minuten

Aardappel Appenzeller-raapjes-salade

Ingredienten

  • 800 gr-1 kg in de schil gekookte aardappelen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 dl krachtige bouillon
  • 4 el azijn
  • 500 gr raapjes, in halve plakjes gesneden
  • 100 g milde Appenzeller-kaas, in blokjes gesneden (meer over deze kaas)

    Appenzeller

    Appenzeller
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 klein potje cornichons, afgedropen (ca. 125 g), schuin in plakjes gesneden
  • 1 tl zachte mosterd
  • 4-5 el kwark, bijv. halfvolle kwark
  • 1 mespuntje suiker
  • een beetje gesneden bieslook naar smaak, voor de garnering

Bereidingswijze

Aardappel Appenzeller salade


Stap 1

Aardappelen in een metalen schaal doen. Bouillon en azijn aan de kook brengen, over de aardappelen gieten en mengen. Afgedekt ca. 20-30 minuten laten trekken.


Stap 2

Raapjes in een stoompan net zacht laten garen en iets laten afkoelen.


Stap 3

Raapjes, kaas en cornichons aan de aardappelen toevoegen.


Stap 4

Saus: Alle ingrediënten door elkaar roeren, over de aardappelen gieten en zorgvuldig mengen.


Stap 5

Sla in glazen kommen of op borden scheppen. Naar smaak garneren met bieslook.