img

Aardappel Appenzeller-raapjes-salade

Diner 4 personen 50 minuten

INGREDIËNTEN

  • 800 g-1 kg in de schil gekookte aardappelen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 dl krachtige bouillon
  • 4 EL azijn
  • 500 g raapjes, in halve plakjes gesneden
  • 100 g milde Appenzeller-kaas, in blokjes gesneden
  • 1 klein potje cornichons, afgedropen (ca. 125 g), schuin in plakjes gesneden
  • Saus:
  • 1 TL zachte mosterd
  • 4-5 EL kwark, bijv. halfvolle kwark
  • een beetje zout
  • 1 mespuntje suiker
  • een beetje gesneden bieslook naar smaak, voor de garnering

BEREIDINGSWIJZE

1. Aardappelen in een metalen schaal doen. Bouillon en azijn aan de kook brengen, over de aardappelen gieten en mengen. Afgedekt ca. 20-30 minuten laten trekken.
2. Raapjes in een stoompan net zacht laten garen en iets laten afkoelen.
3. Raapjes, kaas en cornichons aan de aardappelen toevoegen.
4. Saus: Alle ingrediënten door elkaar roeren, over de aardappelen gieten en zorgvuldig mengen.
5. Sla in glazen kommen of op borden scheppen. Naar smaak garneren met bieslook.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd