img

Aardappel Appenzeller-raapjes-salade

Diner 4 personen 50 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 800 gr-1 kg in de schil gekookte aardappelen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 dl krachtige bouillon
  • 4 el azijn
  • 500 gr raapjes, in halve plakjes gesneden
  • 100 g milde Appenzeller-kaas, in blokjes gesneden
  • 1 klein potje cornichons, afgedropen (ca. 125 g), schuin in plakjes gesneden
  • 1 tl zachte mosterd
  • 4-5 el kwark, bijv. halfvolle kwark
  • 1 mespuntje suiker
  • een beetje gesneden bieslook naar smaak, voor de garnering

BEREIDINGSWIJZE

Aardappel Appenzeller salade

Stap 1
Aardappelen in een metalen schaal doen. Bouillon en azijn aan de kook brengen, over de aardappelen gieten en mengen. Afgedekt ca. 20-30 minuten laten trekken.

Stap 2
Raapjes in een stoompan net zacht laten garen en iets laten afkoelen.

Stap 3
Raapjes, kaas en cornichons aan de aardappelen toevoegen.

Stap 4
Saus: Alle ingrediënten door elkaar roeren, over de aardappelen gieten en zorgvuldig mengen.

Stap 5
Sla in glazen kommen of op borden scheppen. Naar smaak garneren met bieslook.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd