Puurder dan Boerenkaas Juweel kan kaas niet zijn. Deze specialiteit wordt met de hand op de boerderij bereid en is gemaakt van volle, niet afgeroomde melk. Hieraan dankt deze boerenkaas die mooie structuur van het zuivel en die bijzonder rijke smaak. Het is met recht een juweel van een kaas.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Juweel |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Ja |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 48+ |
Boerenkaas mag boerenkaas heten door grofweg 3 kenmerken. Hierdoor onderscheidt de kaas zich van fabriekskaas.
1. De melk, die is rauw (niet gepasteuriseerd).
2. Het vetgehalte, die is niet gestandaardiseerd.
3. De boerenkaas wordt met de handgemaakt.
Boerenkaas is een kaas met een streek gebonden smaak. De grond waarop de gewassen groeien en waar het vee van graast, is uniek voor elk gebied en geeft aan elke kaas van de kaasboerderij een eigen smaak. Belegen boerenkaas heeft een licht pittige smaak.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.