Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gegrilde tomahawk met roquefort en geroosterde knoflook

40 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 2 bollen knoflook, gehalveerd niet pellen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tomahawk van 1 – 1,2 kg, op kamertemperatuur
  • 4 el kruidenrub Al Andalus van Euroma/ Jonnie boer
  • Versgemalen peper en zout
  • 150 g roquefort
  • Extra nodig

  • Bbq
  • Aluminiumfolie
  • Vlees kern thermometer (52C)
  • Bereidingswijze

    • Steek de bbq aan en laat op temperatuur komen.
    • Besprenkel de knoflook helften met olijfolie en wikkel ze apart van elkaar in aluminiumfolie. Plaats ze tussen de kolen en rooster 30-40 minuten. Haal ze uit de bbq en laat in het folie afkoelen.
    • Dep het vlees droog en bestrooi rondom met peper en zout. Wrijf rondom in met de rub. Leg het vlees op het hete rooster en grill 10 minuten. Draai het om en steek de thermometer in het midden van het vlees. Laat het vlees tot 52 C kern temperatuur garen, medium rare. Dit duurt ca. 20-25 minuten.
    • Druk ondertussen de gare knoflook uit zijn schilletjes. Haal het vlees van het rooster en leg op een plank. Wrijf het vlees in met de knoflook en verbrokkel de roquefort erover. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en serveer.

    Lekker met gepofte hasselback aardappelen erbij en een ijskoude IPA

    Vergelijkbare recepten
    Doe de smaaktest

    Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

    Maak je eigen profiel