Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Sesambagel met Saantje Italiaanse kruiden, honingtomaten salade en krokante pancetta

15 minuten
Lunch
4 personen
Ingredienten

• 8 plakken pancetta
• 4 sesam bagels (gehalveerd)
• 4 biologische eieren
• 200 g Saantje Italiaanse kruiden (in plakken gesneden)
• 150 g honingtomaatjes (gewassen en in vieren gesneden)
• 2 takjes basilicum (blaadjes eraf en fijngesneden)
• 1 el extra virgin olijfolie
• 1 el witte balsamico azijn
• Peper en zout

Bereidingswijze

• Bak de pancetta in een droge pan in ca. 6 minuten krokant. Haal uit de pan en leg tot gebruik op keukenpapier.
• Splits de eieren en verhit de koekenpan met het vet van de pancetta.
• Schenk er twee eiwitten in en leg de bovenkant van de bagel op de eiwitten.
• Schenk de dooiers voorzichtig in de gaten van de bagels. Bak de bagel met het ei ca. 3 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Herhaal dit met de overige bagels.
• Meng ondertussen de gesneden tomaatjes met basilicum,  olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
• Bak ook de onderste helft van de bagel in dezelfde koekenpan.
• Beleg de warme bagel met de kaas, tomatensalade en de pancetta. Leg de warme bovenkant erop.
• Top af met wat basilicum en serveer direct.

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel