Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Papillot van gesmolten feta op z’n Grieks met een frisse salade

45 minuten
Lunch
4 personen
Ingredienten
  • 400 g Feta
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ krop ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • 100 g gemengde olijven
  • olijfolie
  • citroensap
  • rozemarijn
  • tijm
  • stokbrood of ciabatta
  • paprikapoeder
Bereidingswijze

Een heerlijk ovengerecht met een echte Griekse klassieker!

Stap 1
Snij 2 tomaten, de paprika’s en de olijven in schijfjes en 1 tomaat en de ½ komkommer in kleine blokjes.

Stap 2
Leg 4 keer een vel bakpapier op een vel aluminiumfolie. Leg op elk vel bakpapier, schijfjes tomaat met daarop 100 gr verkruimelde Feta.

Stap 3
Bestrooi de tomaat en Feta met ringen paprika, schijfjes olijven, fijngesnipperde knoflook en besprenkel met olijfolie en wat citroensap. Kruid met rozemarijn, tijm en paprikapoeder.

Stap 4
Vorm van het geheel een papillot (pakketje). Plaats de papillot 20 minuten op barbecue tot de Feta is gesmolten

Stap 5
Snij de ijsbergsla fijn en meng met de tomaten en komkommerblokjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

Serveersuggestie
Serveer de papillot met de salade en brood.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten