Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Roze bieten zalm carpaccio met Skylger belegen krullen

80 minuten
Borrel
4 personen
Ingredienten

• 2 grapefruits
• 750 ml bietensap
• 4 el fijne suiker
• 2 el grof zeezout
• 450 g zalm met huid
• 2 snack komkommer
• 2 radijsjes (gewassen met loof)
• 150 g Skylger (gekoeld)
• 4 el zalmeitjes
• 1 tak dille
• Honing-dille dressing

extra nodig:
• 1 zip Lock bag (1,5 liter)
• Mandoline

Bereidingswijze

• Rasp en pers 1,5 grapefruit en snijd de overgebleven helft in zeer dunne plakken.
• Meng het bietensap, de suiker, het zout en het rasp en sap van de grapefruit.
• Dep de zalm droog en leg in een ziplockzak. Schenk het bietensapmengsel erbij en sluit de zak goed af.
• Kneed de zalm kort door in het sap en verwijder zoveel mogelijk lucht uit de zak.
• Leg de zalm in de koeling en laat minimaal 1 uur marineren.
• Schaaf met een mandoline dunne plakken van de komkommer en radijs.
• Haal de zalm uit de zak, spoel kort af en dep droog.
• Snijd de zalm in gelijke, dunne plakken.
• Garneer de borden met de zalm, kaas, komkommer, grapefruit, zalmeitjes, dille en dressing. Serveer direct.
• Schaaf zo lang mogelijke plakjes kaas en bewaar in de koeling tot gebruik.
• Schaaf met een mandoline dunne plakken van de komkommer en radijs.
• Haal de zalm uit de zak, spoel kort af en dep droog.
• Snijd de zalm in gelijke, dunne plakken.
• Garneer de borden met de zalm, kaas, komkommer, grapefruit, zalmeitjes, dille en dressing. Serveer direct.

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel