• 2 grapefruits
• 750 ml bietensap
• 4 el fijne suiker
• 2 el grof zeezout
• 450 g zalm met huid
• 2 snack komkommer
• 2 radijsjes (gewassen met loof)
• 150 g Skylger (gekoeld)
• 4 el zalmeitjes
• 1 tak dille
• Honing-dille dressing
extra nodig:
• 1 zip Lock bag (1,5 liter)
• Mandoline
• Rasp en pers 1,5 grapefruit en snijd de overgebleven helft in zeer dunne plakken.
• Meng het bietensap, de suiker, het zout en het rasp en sap van de grapefruit.
• Dep de zalm droog en leg in een ziplockzak. Schenk het bietensapmengsel erbij en sluit de zak goed af.
• Kneed de zalm kort door in het sap en verwijder zoveel mogelijk lucht uit de zak.
• Leg de zalm in de koeling en laat minimaal 1 uur marineren.
• Schaaf met een mandoline dunne plakken van de komkommer en radijs.
• Haal de zalm uit de zak, spoel kort af en dep droog.
• Snijd de zalm in gelijke, dunne plakken.
• Garneer de borden met de zalm, kaas, komkommer, grapefruit, zalmeitjes, dille en dressing. Serveer direct.
• Schaaf zo lang mogelijke plakjes kaas en bewaar in de koeling tot gebruik.
• Schaaf met een mandoline dunne plakken van de komkommer en radijs.
• Haal de zalm uit de zak, spoel kort af en dep droog.
• Snijd de zalm in gelijke, dunne plakken.
• Garneer de borden met de zalm, kaas, komkommer, grapefruit, zalmeitjes, dille en dressing. Serveer direct.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.