· 300 g De Rotterdamsche Oude 55 weken, 250 g geraspt en de rest in plakken
· Pancake mix + benodigdheden
· ½ courgette (geraspt)
· 2 el maiskorrels
· 1 el fijngehakte peterselie
· 1 el roomboter
· 1 el bloem
· 250 ml koude melk
· ½ el fijne mosterd
· peper en zout
· olijfolie
· 6-8 plakken pannenkoekspek
Maak het pannenkoekbeslag volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng er 50 gram geraspte kaas, geraspte courgette, maïs en peterselie doorheen. Zet even apart.
Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Blijf roeren en gaar de bloem 2 minuten. Schenk de koude melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Smelt de rest van de geraspte kaas (200 gram) door de saus. Breng op smaak met mosterd en versgemalen peper. Haal van het vuur.
Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie en bak 2 à 3 pannenkoekjes tegelijk. Bak ze in 3 à 4 minuten gaar en goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
Bak in dezelfde pan de plakken spek knapperig.
Serveer de pannenkoekjes met plakken kaas en spek ertussen. Giet de saus erover.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.