Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Camembert vega burger met zoete uien chutney

20 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 2 kleine Camemberts, gekoeld
  • 2 zoete uien, in ringen gesneden
  • 2 el dragonazijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Versgemalen peper en zout
  • 2 el Maple syrup
  • 4 vega hamburgers, b.v. Beyond meat
  • 4 hamburger broodjes, gehalveerd
  • Bbq saus
  • Sla
  • Extra nodig

  • Bbq
  • Bereidingswijze

    • Steek de bbq aan. Of verhit later een grillpan op het vuur.
    • Snij de camemberts over de lengte 2x doormidden. Hou 4 ronde plakken achter voor de burgers. De rest bewaar je. Zet in de koelkast tot gebruik.
    • Fruit de uien 10 minuten met 2 el olie in een koekenpan. Roer af en toe door. Voeg de azijn, tijm, peper en zout toe. Laat de uien 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de maple syrup toe en roer door. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    • Grill de burgers 2-3 minuten aan beide kanten op de bbq of in de grillpan. Leg de plakken Camembert op de burgers en grill even mee tot de kaas smelt. Grill ook de broodjes op de bbq.
    • Bouw de hamburger met de sla, vega burger, kaas en de zoete uien chutney.

    Lekker met een frisse koolsalade of dikke frieten

    Vergelijkbare recepten
    Doe de smaaktest

    Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

    Maak je eigen profiel