Pont l'Éveque

  • Pikant
Mild
Pittig
Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Witte wijn droog
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
45+

Pont l'Éveque

Pont l'Éveque komt oorspronkelijk uit het Normandische plaatsje Pont l'Éveque. Zijn oorsprong gaat terug tot de 17e eeuw. De korst is licht oranje/roze met wit bedekt en licht vochtig. Het zuivel rijpt door en wordt naarmate de rijping vordert meer glanzend en geler. De schimmelkorst aan de buitenkant wordt witter. De smaak van een oudere en rijpere Pon Léveque is duidelijk pikanter en sterker. De Pont L'Eveque heeft het AOP keurmerk. De kaas dankt zij naam aan de plaats Pont L'Eveque waar vroeger een grote regionale kaasmarkt was. Zijn oorsprong gaat terug tot de 17e eeuw. De melk wordt verwarmd en daarna gestremd. De wrongel wordt gesneden en in vierkante kaasvormen gedaan. De kaas ligt 2 dagen in een ruimte van 22 gr. en wordt regelmatig gekeerd om de wei weg te laten lopen. Vervolgens wordt de kaas gedroogd en gezouten. Dit kan gebeuren met droog zout of in een pekelbad. Na het zouten wordt de kaas gewassen en geborsteld. De laatste stap is het rijpen gedurende anderhalve maand. Van de Pont l'Évèque zijn er verschillende soorten. Zo kan de ene variant geen rauwe melk bevatten, maar een andere variant juist weer wel. Let dus altijd op wat op de verpakking staat, als u geen producten met rauwe melk kunt eten.

Meer RECEPTEN met deze kaas

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd