Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gewassen korstkaas

Munster Ermitage

Mild
Pittig
pikant
robuust

De naam Münster komt van het Franse woord voor klooster (monastère). Dit is een kaas zoals deze al eeuwenlang door monniken gemaakt word. Kenmerkend zijn de doordringende geur en de verrassende toegankelijke, vol aromatische smaak.

Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.

Productinformatie
Herkomst Frankrijk
Melksoort Koemelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Nee
Vetgehalte 45+
Over deze kaas

Deze gewassen korstkaas gemaakt van rauwe melk wordt meestal als dessertkaas gegeten. Met zijn smedige zuivel en volle geur heeft de kaas een volle pikante smaak met een romig, licht bitterzure nasmaak. Vroeger was de kaas alleen in de wintermaanden verkrijgbaar, maar tegenwoordig het hele jaar door. Deze kaas heeft de AOP status.