Kanter Leids Oud

Pikant
  • Deze kaas heeft een rijke komijnsmaak.
Een oerhollandse specialiteit. Deze smaakvolle, pikante kaas is op smaak gebracht met komijn en tot in perfectie gerijpt. Heerlijk op brood, maar ook uitstekend geschikt als dessertkaas.
  • Locatie: Nederland
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Rode wijn vol
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Borrel
  • Eetbare korst: Nee
  • Gemaakt van rauwe-melk: Nee
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 40

Kanter Leids Oud

Een kanterkaas heeft een andere vorm dan een Goudse Kaas. Het Leidse kaasvat is anders van vorm. De kaas heeft geen bolle 'wangen', maar wel een scherpe kant aan de boven- en onderzijde van de kaas. Doordat het komijnzaad vele maanden in het zuivel zit wordt de smaak van de kaas volledig doortrokken van het kruidige komijn.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd