Bleu d'Auvergne

  • Pikant
  • Ziltig
  • Romig
Mild
Pittig
Productinformatie

Een heerlijk zachte blauwaderkaas uit de Franse Auvergne. Door de weelderige begroeïng in dit voormalig vulkanische gebied heeft de melk hier een rijke, kruidige smaak. Dat is terug te proeven in deze romig, pikante specialiteit.

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Port
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
melkeiwit en lactose
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
50+

Bleu d'Auvergne

Bleu d'Auvergne (50+) is afkomstig uit de omgeving van Clermont Ferrant. De weidegrond is vulkanisch en rijk aan fosfor en kalium. Dit geeft de melk een speciaal karakter. De blauwader is van de "Roqueforti" familie. De kaas heeft een wat plakkerig zuivel met gelijkmatig verdeelde aderen. De smaak is zilt-kruidig en blijft even "hangen".

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd