Borrel
4 personen
60 minuten

Uien- en aardappeltaart, Raclette Switzerland en grisonvlees

Ingredienten

  • 250 g bloem
  • 125 g boter, in blokjes
  • 1 snufje zout
  • 1 eidooier
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 krielaardappels, gestoomd, in schijfjes
  • 1 tl rozemarijn, fijngeknipt
  • 100 g Raclette Switzerland, in plakken (meer over deze kaas)

    Raclette Classique

    Raclette Classique
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • Garnituur: grisonvlees
Drankadvies:

Bereidingswijze

Een hartige taart voor bij de borrel.


Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.


Stap 2
Verwerk in de keukenmachine de bloem, de boter, het zout en de eidooier tot een glad deeg. Vorm tot een bal en rol deze in huishoudfolie. Zet 30 minuten koel.


Stap 3
Bak de uien in ongeveer 5 minuten goudbruin in de olijfolie. Laat uitlekken en zet apart.


Stap 4
Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige lap van 1/2 cm dik. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat.


Stap 5
Verdeel de uien over het deeg tot 2 cm van de randen. Bedek met een laag aardappels. Bestrooi met rozemarijn. Bestrooi met zout en peper en bak 20 minuten in de oven.


Stap 6

Verdeel de plakken Raclette Switzerland over de taart. Gaar nog 5 minuten. Snijd de taart in porties. Garneer met grisonvlees.

Heerlijk met een salade van veldsla en witlof met mosterdvinaigrette.

Variant:
Vervang het zelfgemaakte kruimeldeeg door kant-en-klaar kruimel- of bladerdeeg.