Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Balletjes van Appenzeller®

20 minuten
Borrel
4 personen
Ingredienten
  • 4 eiwitten
  • 200 g Appenzeller®, geraspt
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt en goed gedroogd
  • ¼ el piripiri/pilipili in vlokken
  • 100 g paneermeel
  • 1 dl olijfolie
  • Zout, versgemalen peper
Bereidingswijze
  1. Klop de eiwitten stijf. Zet apart. Meng de Appenzeller® met de peterselie en de piripiri/pilipili. Voeg zout en peper toe. Zet apart. Schep met een spatel de eiwitten door het kaasmengsel. Vorm balletjes met een eetlepel. Rol de kaasballetjes door het paneermeel. Zet apart.
  2. Verwarm de olie in een diepe pan. Frituur de balletjes ongeveer 2 minuten.
  3. Verdeel de balletjes over de borden.
Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten