img

Truffels van ricotta, met pistachenoten en specerijen

Dessert 6 personen 45 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 100 gr Galbani ricotta
  • 100 gr Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano of Grana Padano)
  • 100 gr Edammer
  • 100 gr roomkaas
  • 1 volle hand fijngehakte pistachenootjes
  • 1 handje maanzaadjes
  • 1 bosje verse kruiden: tijm, oregano en bieslook
  • 1 klein handje roze peperbolletjes

BEREIDINGSWIJZE

Truffeltijd! Deze hartige hapjes van kaas, kruiden en pistachenoten zijn eyecatching amuses voor je kerstdiner (maar kunnen natuurlijk net zo goed bij een gewoon etentje!)

Stap 1
Rasp de Edammer in een kom met een kaasrasp met grote gaten. Voeg er de parmezaan, de ricotta van Galbani en de roomkaas aan toe. Meng alles goed door elkaar. 

Stap 2
Hak de verse groene kruiden fijn met een mes en strooi ze op een bord. Strooi de fijngehakte pistachenootjes, roze peperbolletjes en maanzaadjes elk op een ander bord. 

Stap 3
Gebruik een lepel om porties ter grootte van een hazelnoot of knikker te pakken. Maak vervolgens je handen een beetje nat en maak van elke portie een klein bolletje.

Stap 4
Rol elk bolletje naar smaak in de borden met fijngehakte pistachenootjes, roze peperbolletjes, maanzaadjes en fijngehakte kruiden.

Stap 5
Bewaar de truffels in de koelkast tot je ze serveert. 

Tip van kaas.nl
Serveer ze als bonbonnetjes op een rijtje voor een luxe effect!

Dit recept is afkomstig van Galbani.

Eet smakelijk!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd