Dessert
6 personen
45 minuten

Truffels van ricotta, met pistachenoten en specerijen

Ingredienten

  • 100 gr Galbani ricotta (meer over deze kaas)

    Ricotta Galbani

    Ricotta Galbani
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Geen
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 100 gr Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano of Grana Padano) (meer over deze kaas)

    Grana Padano

    Grana Padano
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 100 gr Edammer
  • 100 gr roomkaas (meer over deze kaas)

    Verse Roomkaas Naturel

    Verse Roomkaas Naturel
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 volle hand fijngehakte pistachenootjes
  • 1 handje maanzaadjes
  • 1 bosje verse kruiden: tijm, oregano en bieslook (meer over deze kaas)

    Verse Roomkaas Naturel

    Verse Roomkaas Naturel
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 klein handje roze peperbolletjes

Bereidingswijze

Truffeltijd! Deze hartige hapjes van kaas, kruiden en pistachenoten zijn eyecatching amuses voor je kerstdiner (maar kunnen natuurlijk net zo goed bij een gewoon etentje!)


Stap 1
Rasp de Edammer in een kom met een kaasrasp met grote gaten. Voeg er de parmezaan, de ricotta van Galbani en de roomkaas aan toe. Meng alles goed door elkaar. 


Stap 2
Hak de verse groene kruiden fijn met een mes en strooi ze op een bord. Strooi de fijngehakte pistachenootjes, roze peperbolletjes en maanzaadjes elk op een ander bord. 


Stap 3
Gebruik een lepel om porties ter grootte van een hazelnoot of knikker te pakken. Maak vervolgens je handen een beetje nat en maak van elke portie een klein bolletje.


Stap 4
Rol elk bolletje naar smaak in de borden met fijngehakte pistachenootjes, roze peperbolletjes, maanzaadjes en fijngehakte kruiden.


Stap 5
Bewaar de truffels in de koelkast tot je ze serveert. 

Tip van kaas.nl
Serveer ze als bonbonnetjes op een rijtje voor een luxe effect!

Dit recept is afkomstig van Galbani.

Eet smakelijk!