img

Salade, met Gorgonzola Gegrilde Peer en Walnoten

Diner 4 personen 15 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 150 gr Castelli Gorgonzola
  • 2 rijpe peren
  • 1 handje vol walnoten
  • 3 el witte balsamico azijn
  • 1 eetlepel fijne mosterd met honing
  • 8 el olijfolie extra virgin
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zak gemengde sla
  • Extra nodig: grillpan

BEREIDINGSWIJZE

De salade met Italiaanse Gorgonzola, gegrilde peer en walnoten.

Stap 1
Brokkel de Gorgonzola in stukjes. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Hierna kan je de peren snijden in partjes en de walnoten grof hakken.

Stap 2
Roer de azijn en mosterd door elkaar en maak de dressing. Schenk de olie erbij en klop het geheel met een vork door elkaar. Breng dit vervolgens tot smaak met wat peper en zout.

Stap 3
Verhit de grillpan en grill de peren partjes voor ca. 2 minuten. Bestrooi de partjes met zout en peper. Haal ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.

Stap 4
Verdeel de sla over de 4 borden. Leg de kaas, peer en walnoten erop en schenk de dressing over de sla. Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd