Diner
4 personen
15 minuten

Salade, met Gorgonzola Gegrilde Peer en Walnoten

Ingredienten

  • 150 gr Castelli Gorgonzola (meer over deze kaas)

    Gorgonzola Castelli

    Gorgonzola Castelli
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 rijpe peren
  • 1 handje vol walnoten
  • 3 el witte balsamico azijn
  • 1 eetlepel fijne mosterd met honing
  • 8 el olijfolie extra virgin
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zak gemengde sla
  • Extra nodig: grillpan
Drankadvies:

Bereidingswijze

De salade met Italiaanse Gorgonzola, gegrilde peer en walnoten.


Stap 1
Brokkel de Gorgonzola in stukjes. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Hierna kan je de peren snijden in partjes en de walnoten grof hakken.


Stap 2
Roer de azijn en mosterd door elkaar en maak de dressing. Schenk de olie erbij en klop het geheel met een vork door elkaar. Breng dit vervolgens tot smaak met wat peper en zout.


Stap 3
Verhit de grillpan en grill de peren partjes voor ca. 2 minuten. Bestrooi de partjes met zout en peper. Haal ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.


Stap 4
Verdeel de sla over de 4 borden. Leg de kaas, peer en walnoten erop en schenk de dressing over de sla. Eet smakelijk!