img

Salade van Griekse pasta, met Emmentaler AOP en artisjokharten, bacon- en balsamicovinaigrette

Diner 4 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • Bacon- en balsamicovinaigrette:
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 8 plakken bacon
  • 175 g Griekse pasta, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking, uitgelekt
  • ½ lollo bionda of rossa, in reepjes
  • 175 g gegrilde artisjokharten, kant-en-klaar
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • 50 g Emmentaler AOP, in blokjes

BEREIDINGSWIJZE

1. Bacon- en balsamicovinaigrette: plaats het teentje knoflook in de azijn. Zet apart. Verwarm een bakpan. Bak de bacon goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat de bacon afkoelen op een vel keukenpapier. Bewaar het kooknat. Voeg toe aan de vinaigrette. Roer goed.

2. Meng in een slakom de pasta, de salade en de artisjokharten. Voeg zout en peper toe.

3. Verwijder het teentje knoflook uit de vinaigrette. Verdeel de salade over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Voeg de in chips gescheurde bacon toe. Garneer met blokjes Emmentaler AOP.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd