Diner
4 personen
10 minuten

Salade van Griekse pasta, met Emmentaler AOP en artisjokharten, bacon- en balsamicovinaigrette

Ingredienten

  • bacon- en balsamicovinaigrette:
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 8 plakken bacon
  • 175 gr Griekse pasta, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking, uitgelekt
  • ½ lollo bionda of rossa, in reepjes
  • 175 gr gegrilde artisjokharten, kant-en-klaar
  • 50 gr Emmentaler AOP, in blokjes (meer over deze kaas)

    Zwitserse Emmentaler

    Zwitserse Emmentaler
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup

Bereidingswijze

Smakelijke salade van Griekse pasta


Stap 1

Bacon- en balsamicovinaigrette: plaats het teentje knoflook in de azijn. Zet apart. Verwarm een bakpan. Bak de bacon goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat de bacon afkoelen op een vel keukenpapier. Bewaar het kooknat. Voeg toe aan de vinaigrette. Roer het geheel goed door.



Stap 2

Meng in een slakom de pasta, de salade en de artisjokharten. Voeg naar smaak zout en peper toe.



Stap 3

Verwijder het teentje knoflook uit de vinaigrette. Verdeel de salade over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Voeg de in chips gescheurde bacon toe. Garneer met blokjes Emmentaler AOP.