img

Salade van Griekse pasta, met Emmentaler AOP en artisjokharten, bacon- en balsamicovinaigrette

Diner 4 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • bacon- en balsamicovinaigrette:
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 8 plakken bacon
  • 175 gr Griekse pasta, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking, uitgelekt
  • ½ lollo bionda of rossa, in reepjes
  • 175 gr gegrilde artisjokharten, kant-en-klaar
  • 50 gr Emmentaler AOP, in blokjes

BEREIDINGSWIJZE

Smakelijke salade van Griekse pasta

Stap 1
Bacon- en balsamicovinaigrette: plaats het teentje knoflook in de azijn. Zet apart. Verwarm een bakpan. Bak de bacon goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat de bacon afkoelen op een vel keukenpapier. Bewaar het kooknat. Voeg toe aan de vinaigrette. Roer het geheel goed door.


Stap 2
Meng in een slakom de pasta, de salade en de artisjokharten. Voeg naar smaak zout en peper toe.


Stap 3
Verwijder het teentje knoflook uit de vinaigrette. Verdeel de salade over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Voeg de in chips gescheurde bacon toe. Garneer met blokjes Emmentaler AOP.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd