img

Kaasplankje, met geitenkaas

Borrel 6 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • Le Fleuret
  • Le Galletout
  • Rondin du Quercy
  • Santa Gadea Black Label
  • Santa Gadea Red Label
  • Besace du Berger
  • Couronne de Touraine

BEREIDINGSWIJZE

De meest bijzondere en lekkere geitenkazen voor jou geselecteerd:

Le Fleuret is een zachte en toegankelijke Franse geitenkaas uit de Dordogne met een fris zuivel.

Ovale du Poitou is een kwark van verse geitenmelk geraffineerd gedurende 10 dagen. Zijn zachte pasta met een zwoerd van bloemen is verpakt in een dunne laag plantaardige houtskool en heeft een aangename nootachtige smaak.

Le Galletout is een kiezelvormige geitenkaas gemaakt in de Midi-Pyreneeën van rauwe melk. Rijping 2 weken. De smaak is zoetig en de textuur romig. De korst is dun en gebroken wit tot beige van kleur

Rondin du Quercy is gemaakt van rauwe geitenmelk en komt uit de Franse Dordogne. Herkenbaar aan de ronde langwerpige vorm. Erg geschikt voor gratin in recepten.

Santa Gadea Black Label is een Spaans biologisch geitenkaasje met een zachte witte korst en een compact zuivel.

Santa Gadea Red Label is een Spaans biologisch geitenkaasje zacht ( smeerbaar) en heeft een vol en krachtig aroma.

Besace du Berger is een zachte geitenkaas uit Dordogne (Frankrijk) in as gerijpt om de rijke smaakeigenschappen van de melk optimaal te behouden

Couronne de Touraine is een Franse (Loire) zacht gerijpte geitenkaas met een lichte korst die bedekt wordt met een dun laagje as(houtskool). Het aroma en smaak is aards met paddenstoelen en kruidig met tonen van mineralen zuurtje en zilt waarbij de kaas romig en zacht blijft.