img

Kaasplankje, met blauwaderkaas

Borrel 6 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • “Roquefort AOP Vernières Black” “Cashel Blue” “Surfin’ Blu di Bufala” “Bleu de Gex AOP” “Bio Cashel Blue”

BEREIDINGSWIJZE

De meest bijzondere en lekkere blauwe kazen voor jou geselecteerd.

Roquefort AOP Vernières Black is een Franse grotgerijpte blauwaderkaas gemaakt van rauwe schapenmelk met eetbare korst. Zijn textuur is krachtig en egaal en de kaas kan makkelijk gesmeerd worden. Zijn aroma is melkachtig met een touch van noten en rozijnen.

De Cashel Blue is een Ierse half zachte volle koemelk kaas met een zoete toon en is 3 maanden gerijpt.

De Surfin’ Blu di Bufala is een Italiaanse (Lombardije) grote vierkante kaas met een stevige korst en subtiel geaderd. Het is een romige milde kaas met een subtiele zoetheid die kenmerkend is voor buffelmelk.

Bleu de Gex AOP is een Franse blauwaderkaas uit de Jura gemaakt van rauwe volle melk van de Montbéliard koe die in de hoge weiden van de Jura lopen. De grote diversiteit van de planten daar geeft de melk en dus ook de kaas een typisch eigen smaak. 1-3 maanden gerijpt.

De Castello Black is een Deense romige pittige kaas met een zoete ondertoon door de combinatie van koe-en schapenmelk (Schaap 10% Koe 90%). Deze Deense kaas gemaakt met kennis van échte ambacht. Precisie toewijding en een diepgaande kennis van de specifieke rijpingsprocessen. Het vereiste om Castello kazen te kunnen ontwikkelen.

De Bio Cashel Blue is een Ierse biologische romige blauwader kaas met een zoete toon en is 3-5 maanden gerijpt. Het is het resultaat van een relatie tussen 2 Ierse kaasmakers; Cashel Farmhouse Cheesemakers en The Little Milk Company. Het originele recept van de Cashel Blue gemaakt van de biologische melk van de Montbeliard koeien van The Little Milk Company.