img

Kaasplank taart van brie en appel

Dessert 6 personen 15 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 200 gr Saint Aubin
  • 125 gr Danish Castello brie
  • 5 appel
  • 1 el ongezouten boter
  • 2 el honing
  • 1 takjes verse rozemarijn
  • 25 gr pistache ongezout
  • 60 gr frambozen en/of bramen

BEREIDINGSWIJZE

Een recept dat er niet alleen geweldig uitziet maar ook geweldig smaakt. Ideaal voor een feestje of tijdens de kerstdagen.


Stap 1

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Was de rozemarijn en ris de blaadjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appel op middelhoog vuur voor 5 minuten. Voeg halverwege de rozemarijn en de honing toe.


Stap 2

Pel indien nodig de pistachenoten en hak ze grof. Halveer de grootste brie overdwars en leg hier tussen de gebakken appel. Leg de bovenkant erop en plaats de kleinere kaas bovenop. Plaats de frambozen/bramen bovenop en leg de pistachenoten op de rand. Serveer eventueel met nog wat extra honing.


Eet smakelijk!