Dessert
6 personen
45 minuten

Focaccia, met mousse van ricotta van Galbani en gekookte ham

Ingredienten

  • 350 gr bloem
  • 100 ml melk
  • 70 ml water
  • 8 gr droge gist
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl zout
  • 0,5 tl suiker
  • 200 gr Galbani ricotta (meer over deze kaas)

    Ricotta Galbani

    Ricotta Galbani
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Geen
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 100 gr gekookte ham
  • enkele takjes tijm
  • zwarte peper

Bereidingswijze

Hartige kerstkoekjes maken? Deze focaccia met mousse van ricotta en gekookte ham zijn lekkere en leuke snacks voor tijdens de feestdagen.


Stap 1
Meng de bloem in een kom met het zout, de suiker en de gist. Voeg er het water, de melk en de olie aan toe.


Stap 2
Meng het geheel goed gedurende 5 min, dek het af met plasticfolie en laat het 20 min rijzen.


Stap 3
Mix met een mixer de gekookte ham met de ricotta en de tijmblaadjes tot het mengsel glad is. Voeg naar smaak wat gemalen zwarte peper toe.


Stap 4
Rol het deeg na het rijzen uit met een deegrol tot het 3 mm dik is. Snijd het in vormpjes met kerstbakvormpjes (ster, boom, peperkoeken mannetje...).


Stap 5
Bak elk broodje afzonderlijk in een hete anti-aanbakpan met deksel, 3 minuten per zijde, op een matig vuur. Elk broodje moet goudbruin van kleur zijn, maar niet donkerder. Leg de broodjes die al klaar zijn in een mandje onder een vochtige theedoek zodat ze warm blijven en niet uitdrogen terwijl u verder bakt.


Stap 6
Smeer de ricottamousse op de broodjes wanneer ze allemaal klaar zijn.

 

Eet smakelijk!

 

Dit recept is afkomstig van Galbani.