img

Focaccia, met mousse van ricotta van Galbani en gekookte ham

Dessert 6 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 350 g Bloem
  • 100 ml Melk
  • 70 ml Water
  • 8 g droge gist
  • 3 eetlepel(s) extra vergine olijfolie
  • 2 theelepel(s) Zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 200 g Ricotta van Galbani
  • 100 g Gekookte ham
  • Enkele takjes tijm
  • Zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

- Meng de bloem in een kom met het zout, de suiker en de gist. Voeg er het water, de melk en de olie aan toe.
- Meng het geheel goed gedurende 5 min, dek het af met plasticfolie en laat het 20 min rijzen.
- Mix met een mixer de gekookte ham met de ricotta van Galbani en de tijmblaadjes tot het mengsel glad is. Voeg naar smaak gemalen zwarte peper toe.
- Rol het deeg na het rijzen uit met een deegrol tot het 3 mm dik is. Snijd het in vormpjes met kerstbakvormpjes (ster, boom, peperkoeken mannetje...)
- Bak elk broodje afzonderlijk in een hete anti-aanbakpan met deksel, 3 minuten per zijde, op een matig vuur. Elk broodje moet goudbruin van kleur zijn, maar niet donkerder.
- Leg de broodjes die al klaar zijn in een mandje onder een vochtige theedoek zodat ze warm blijven en niet uitdrogen terwijl u verder bakt.
- Smeer de ricottamousse van Galbani op de broodjes wanneer ze allemaal klaar zijn, en dien ze onmiddellijk op.

Kijk voor meer recepten en informatie op http://www.ilgustoitaliano.nl/natale.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd