img

Focaccia, met mousse van ricotta van Galbani en gekookte ham

Dessert 6 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 350 g Bloem
  • 100 ml Melk
  • 70 ml Water
  • 8 g droge gist
  • 3 eetlepel(s) extra vergine olijfolie
  • 2 theelepel(s) Zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 200 g Ricotta van Galbani
  • 100 g Gekookte ham
  • Enkele takjes tijm
  • Zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

- Meng de bloem in een kom met het zout, de suiker en de gist. Voeg er het water, de melk en de olie aan toe.
- Meng het geheel goed gedurende 5 min, dek het af met plasticfolie en laat het 20 min rijzen.
- Mix met een mixer de gekookte ham met de ricotta van Galbani en de tijmblaadjes tot het mengsel glad is. Voeg naar smaak gemalen zwarte peper toe.
- Rol het deeg na het rijzen uit met een deegrol tot het 3 mm dik is. Snijd het in vormpjes met kerstbakvormpjes (ster, boom, peperkoeken mannetje...)
- Bak elk broodje afzonderlijk in een hete anti-aanbakpan met deksel, 3 minuten per zijde, op een matig vuur. Elk broodje moet goudbruin van kleur zijn, maar niet donkerder.
- Leg de broodjes die al klaar zijn in een mandje onder een vochtige theedoek zodat ze warm blijven en niet uitdrogen terwijl u verder bakt.
- Smeer de ricottamousse van Galbani op de broodjes wanneer ze allemaal klaar zijn, en dien ze onmiddellijk op.

Kijk voor meer recepten en informatie op http://www.ilgustoitaliano.nl/natale.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd