img

Crudité van zomerse groenten, met kaas dips

Diner 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • Diverse zomerse groenten. Bv groene asperges (kort gekookt en
  • koud afgespoeld), bospeen (geschild), bloemkool en broccoli roosjes
  • (kort gekookt en koud afgespoeld), slakropjes (alleen de harten, in
  • de lengte gesneden), radijsjes (schoongemaakt), kleine tomaatjes
  • (gewassen), bleekselderij (gewassen)

BEREIDINGSWIJZE

Bereid dip 1 door alles goed te mengen met een vork. Breng op
smaak met peper en zout. Schep in een klein bakje. Zet koud
weg

Bereid dip 2 door de kaassoorten goed te mengen. Eventueel wat
olijfolie toevoegen als het mengsel te dik is. Lepel de gehakte
olijven en tijm erdoor . Breng op smaak met zout en peper. Schep in
een klein bakje. Zet koud weg.

Bereid/snij alle groenten en verdeel ze op groot bord. Houd
ruimte over in het midden voor 2 potjes met kaas dips.

Dip 1:
- 100 gram zachte verse geitenkaas (Bettinehoeve of Chevre Frais)
- 1 geroosterde paprika uit pot, fijn gehakt
- peper en zout uit de molen

Dip 2:
- 100 gram blauwe kaas, bv. Roquefort
- 50 gram roomkaas
- 1 eetlepel groene olijven, fijn gehakt
- 1 takje verse tijm, blaadjes afgeritst en gehakt

Tags: Zomerse kaas recepten, Kaasrecepten, Bettinehoeve, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd