Diner
4 personen
20 minuten

Crudité van zomerse groenten, met kaas dips

Ingredienten

  • Diverse zomerse groenten. Bv groene asperges (kort gekookt en
  • koud afgespoeld), bospeen (geschild), bloemkool en broccoli roosjes
  • (kort gekookt en koud afgespoeld), slakropjes (alleen de harten, in
  • de lengte gesneden), radijsjes (schoongemaakt), kleine tomaatjes
  • (gewassen), bleekselderij (gewassen)
Drankadvies:

Bereidingswijze

Maak deze heerlijke zomerse dip combinaties!


Stap 1
Bereid dip 1 door alles goed te mengen met een vork. Breng op smaak met peper en zout, schep vervolgens in een klein bakje en zet dit koud weg.

- 100 gram zachte verse geitenkaas. (Bettinehoeve of Chevre Frais)
- 1 geroosterde paprika uit pot, fijn gehakt.
- peper en zout uit de molen.


Stap 2

Bereid dip 2 door de kaassoorten goed te mengen. Eventueel wat olijfolie toevoegen als het mengsel te dik is. Lepel de gehakte olijven en tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout, schep vervolgens in een klein bakje en zet dit koud weg.

- 100 gram blauwe kaas, bv. Roquefort.
- 50 gram roomkaas.
- 1 eetlepel groene olijven, fijn gehakt.
- 1 takje verse tijm, blaadjes afgeritst en gehakt.


Stap 3

Snij alle groenten en verdeel ze op groot bord. Houd daarbij ruimte over voor de twee dipjes in het midden.

Eet smakelijk!