img

Brie de Melun groenten schotel, met een frisse dressing

Diner 4 personen 25 minuten

INGREDIËNTEN

  • 150 gram Brie de Melun
  • 150 gram haricots vert
  • 200 gram bimi (soort brocoli)
  • 50 gram paddenstoelen, bv kastanje champignons
  • 2 eetlepels olijf olie
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijf olie extra virgin
  • Zout en peper
  • Extra nodig: 4 kleine ovenschaaltjes

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180˚C. Zet een pan op met heet water en
laat aan de kook komen. Hak de sjalot fijn. Maak de groenten
schoon. Roer de azijn met de olie door elkaar met een vork of garde
en breng op smaak met zout en peper. Snij de brie in dikke
plakken.

Blancheer de boontjes en de bimi ca. 2 min in het kokende
water. Giet af. Zet aan de kant.

Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en zet de sjalot
hierin aan. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 minuten mee.

Verdeel de groenten over de ovenschaaltjes. Leg de brie er
bovenop. Plaats de schaaltjes in de hete oven tot de brie begint te
smelten. Haal uit de oven en lepel er meteen wat dressing overheen.
Serveer direct.

Tags: Winters koken met kaas, Kaas recepten, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd