Diner
4 personen
25 minuten

Brie de Melun groenten schotel, met een frisse dressing

Ingredienten

  • 150 gr Brie de Melun
  • 150 gr haricots vert
  • 200 gr bimi (soort brocoli)
  • 50 gr paddenstoelen, bv kastanje champignons
  • 2 el olijf olie
  • 1 sjalot (meer over deze kaas)

    Boursin Sjalot & Bieslook

    Boursin Sjalot & Bieslook
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Geen
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 3 el witte balsamico azijn
  • 2 el olijf olie extra virgin
  • Extra nodig: 4 kleine ovenschaaltjes
Drankadvies:

Bereidingswijze

Laat je verassen door dit leuke recept met Brie de Melun


Stap 1
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zet een pan op met heet water en laat dit aan de kook komen. Hak ondertussen de sjalotjes fijn en maak de groenten schoon. Roer de azijn met de olie door elkaar met een vork of een garde en breng dit op smaak met zout en peper. Snij vervolgens de brie in dikke plakken.


Stap 2
Blancheer de boontjes en de bimi circa 2 minuten in het kokende water, giet dit vervolgens af en zet het aan de kant.


Stap 3

Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en zet de sjalot hierin aan. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 minuten mee.


Stap 4
Verdeel de groenten over de ovenschaaltjes. Leg de brie er 
bovenop. Plaats de schaaltjes in de hete oven tot de brie begint te
smelten. Haal uit de oven en lepel er meteen wat dressing overheen en serveer het direct. 

Eet smakelijk!