img

Boerenbrie muffins, met rucola en pijnboompitten

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • Een klontje boter om mee in te smeren, of papieren muffinbakjes
  • Ca. 200 gram koude Boeren Brie
  • 1 handvol rucola
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 190 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout en een snufje peper
  • 175 ml volle melk
  • 1 biologisch ei
  • Extra nodig: eventueel muffin vormpjes

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180˚C. Kwast de muffin vormpjes in met
wat zachte boter of zet er papieren muffin bakjes in.

Snij de Brie in plakken, houd er 6 achter. Snij de rest van de
plakken in kleine stukjes. Was en droog de rucola.

Klop in een kom de melk en het ei door elkaar. Doe het meel in
een andere kom met wat zout en peper. Schenk het melk/eimengsel bij
het meel en roer goed door elkaar. Roer de stukjes Brie en de
rucola erdoor. Kort en rustig mengen.

Schep met een lepel het deeg in de muffinvormpjes en leg er een
stuk Brie (die je hebt achtergehouden) op. Bestrooi als laatst met
de pijnboompitten. Bak ca. 20 min tot ze goed gerezen zijn en
goudbruin kleuren. Haal ze uit de vorm en laat op een rooster
afkoelen.

NB. Als je muffins bakt in bakvormpjes
en ze in de vorm laat afkoelen blijven ze daarna vastzitten in de
vorm. Je maakt ze stuk als je ze er uit probeert te halen. Zet de
vorm nog ca.2 min in een hete oven, dan smelt het vet weer en laten
ze makkelijk los.

Tags: Herfstachtig koken, Kaas recepten, Boerenkaas, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd