img

Andijviestamppot, met geitenkaas en champignons

Diner 4 personen 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 750 gram aardappelen
  • 500 gram andijvie
  • 300 gram Arina brandnetel
  • 250 gram champignons
  • 150 gram spekblokjes
  • 2 dl melk
  • 40 gram boter

BEREIDINGSWIJZE

- Schil de aardappelen en kook deze in een pan met wat water en een snuf zout tot ze goed gaar zijn.
- Was de andijvie, snij deze in mooie kleine reepjes laat ze vervolgens in een vergiet goed uitlekken.
- Snij de champignons in vieren.
- Snij 300 gram geitenkaas in kleine blokjes. Raspen mag natuurlijk ook als je dat prettiger vindt.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan. Als ze goed verkleurd en geslonken zijn schep je ze uit de pan en leg je ze even apart.
- Bak in het vet van de spekjes de champignons goudbruin.
- Verwarm de melk en de boter samen in een pannetje tot ongeveer 60 graden. Niet laten koken dus!
- Als ze goed gaar zijn giet je de aardappels af en stamp je deze fijn.
- Roer vervolgens de melk met de boter erdoorheen.
- Schep nu de gesneden andijvie, spekblokjes, champignons en de geitenkaas in de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar.
- Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
- Serveer de andijviestamppot met een beetje appelmoes ‘on the side’ en geniet!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd