img

Andijviestamppot, met geitenkaas en champignons

Diner 4 personen 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 750 gram aardappelen
  • 500 gram andijvie
  • 300 gram Arina brandnetel
  • 250 gram champignons
  • 150 gram spekblokjes
  • 2 dl melk
  • 40 gram boter
  • Peper
  • Zout

BEREIDINGSWIJZE

- Schil de aardappelen en kook deze in een pan met wat water en een snuf zout tot ze goed gaar zijn.
- Was de andijvie, snij deze in mooie kleine reepjes laat ze vervolgens in een vergiet goed uitlekken.
- Snij de champignons in vieren.
- Snij 300 gram geitenkaas in kleine blokjes. Raspen mag natuurlijk ook als je dat prettiger vindt.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan. Als ze goed verkleurd en geslonken zijn schep je ze uit de pan en leg je ze even apart.
- Bak in het vet van de spekjes de champignons goudbruin.
- Verwarm de melk en de boter samen in een pannetje tot ongeveer 60 graden. Niet laten koken dus!
- Als ze goed gaar zijn giet je de aardappels af en stamp je deze fijn.
- Roer vervolgens de melk met de boter erdoorheen.
- Schep nu de gesneden andijvie, spekblokjes, champignons en de geitenkaas in de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar.
- Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
- Serveer de andijviestamppot met een beetje appelmoes ‘on the side’ en geniet!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd