Diner
4 personen
35 minuten

Andijviestamppot, met geitenkaas en champignons

Ingredienten

  • 750 gr aardappelen
  • 500 gr andijvie
  • 300 gr geitenkaas brandnetel Arina (meer over deze kaas)

    Geitenkaas Brandnetel Arina

    Geitenkaas Brandnetel Arina
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 250 gr champignons
  • 150 gr spekblokjes
  • 2 dl melk
  • 40 gr boter
Drankadvies:

Bereidingswijze

Rijk gevulde stamppot met een twist!


Stap 1

Schil de aardappelen en kook deze in een pan met wat water en een snuf zout tot ze goed gaar zijn. 


Stap 2

Was de andijvie, snij deze in mooie kleine reepjes laat ze vervolgens in een vergiet goed uitlekken.


Stap 3

Snij de champignons in vieren.


Stap 4

Snij 300 gr geitenkaas in kleine blokjes. Raspen mag natuurlijk ook als je dat prettiger vindt.


Stap 5

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Als ze goed verkleurd en geslonken zijn schep je ze uit de pan en leg je ze even apart. 
Bak in het vet van de spekjes de champignons goudbruin.


Stap 6

Verwarm de melk en de boter samen in een pannetje tot ongeveer 60 graden. Niet laten koken dus!


Stap 7

Als de aardappels goed gaar zijn giet je af en stamp je deze fijn. Roer vervolgens de melk met de boter erdoorheen.


Stap 8

Schep nu de gesneden andijvie, spekblokjes, champignons en de geitenkaas in de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar.

Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Serveer de andijviestamppot met een beetje appelmoes ‘on the side’ en geniet!