Diner
4 personen
30 minuten

Aardappelcrumble

Ingredienten

  • 4 ovenvaste portievormpjes van 2,5-3 dl inhoud
  • boter voor de vormpjes
  • 800 gr - 1 kg melig kokende aardappelen, bijv. Agria, geschild, in fijne reepjes geschaafd
  • 1 tl zout
  • peper
  • 50 gr Sbrinz, vers geraspt (meer over deze kaas)

    Sbrinz

    Sbrinz
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 4 el paneermeel
  • 4 el melk
  • 1/2 tl paprika
  • 75 gr boter, koud, in stukjes gesneden
  • 2 el hazelnoten, fijn gehakt
Drankadvies:

Bereidingswijze

Smakelijke aardappel Crumble


Stap 1

De aardappelen zouten en in de beboterde vormpjes verdelen.


Stap 2

Voor de crumble alle ingrediënten tot en met de boter wrijven totdat een kruimelige massa is ontstaan. Hazelnoten erdoor mengen.


Stap 3

Aardappelen in het midden van de tot 240 °C voorverwarmde oven 15 minuten bakken. Crumble erover strooien en nog 10 minuten bakken.


Bereidingstip
De helft van de aardappelen vervangen door raapjes of pompoen.
Daarbij past salade.
Crumble is het Engelse begrip voor kruimelkorst