img

Aardappelcrumble

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 ovenvaste portievormpjes van 2,5-3 dl inhoud
  • boter voor de vormpjes
  • 800 g - 1 kg melig kokende aardappelen, bijv. Agria, geschild, in fijne reepjes geschaafd
  • 1 tl zout
  • Peper uit de molen
  • Crumble:
  • 50 g Sbrinz, vers geraspt
  • 4 EL paneermeel
  • 4 EL melk
  • 1/2 TL paprika
  • 75 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • 2 EL hazelnoten, fijn gehakt

BEREIDINGSWIJZE

1. De aardappelen zouten en in de beboterde vormpjes verdelen.
2. Voor de crumble alle ingrediënten tot en met de boter wrijven totdat een kruimelige massa is ontstaan. Hazelnoten erdoor mengen.
3. Aardappelen in het midden van de tot 240 °C voorverwarmde oven 15 minuten bakken. Crumble erover strooien en nog 10 minuten bakken.

Bereidingstip
De helft van de aardappelen vervangen door raapjes of pompoen.
Daarbij past salade.
Crumble is het Engelse begrip voor kruimelkorst

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd